Ugrás a tartalomhoz

EU Kiválósági KözpontISO 9001

ERCIMW3C MemberFraunhofer Projektközpont

Hírek

Szakmai bemutatót tartottunk a Magyar Üzletemberképző Szakközépiskola diákjainak

2016. May 18. 10:16

Intézetünk kiemelten fontosnak tartja, hogy kapui mindig nyitva álljanak a falak között folyó kutatások, fejlesztések, innovációk iránt érdeklődő látogatók számára. Az idei évben társadalmi felelősségvállalásunknak kiemelt rendezvényi keretet adott a Digitális Témahét és várhatóan hasonló lesz a Kutatók éjszakája is.

Röviddel a Digitális Témahét rendezvényei után szervezték meg az eLearning Osztály munkatársai a Magyar Üzletemberképző Szakközépiskola Idegenvezető OKJ-s képzésben részt vevő tanulói számára szakmai bemutatójukat. Ennek középpontjában a GUIDE@HAND alkalmazás-család turisztikai célú fejlesztéseinek bemutatása állt. Az itt hallottakat és látottakat a diákok különösen az Informatika a turizmusban című tantárgy keretén belül fognak tudni hasznosítani.

A megújult díszteremben tartott bemutatót a diákok és tanáraik is nagy érdeklődéssel fogadták. Ennek zárásaként tekinthették meg és próbálhatták ki a fejlesztések legújabb elemeként a játékos formában bemutatott virtuális valóság „világát”. Ehhez az eLearning Osztály munkatársai meglévő okostelefonos és webes tartalmakat (például nagyfelbontású fényképeket) alakítottak át úgy, hogy egy virtuális valóság szemüveg segítségével igazi térbeli objektumként érzékelhessék a bemutatott környezetet. Ez az élmény a valóságnak egy általuk korábban nem tapasztalt új dimenziójába vezette el őket.

A kísérő tanárok a rendezvény után beszámoltak arról, hogy a diákoknak mennyire tetszett a bemutató, és még másnap is ez volt a központi téma az iskolában.