Ugrás a tartalomhoz

EU Kiválósági KözpontISO 9001

ERCIMW3C MemberFraunhofer Projektközpont

Megoldások

PANELOMAT

2013. April 18. 15:37

A modern gazdaságnak fontos eszköze a piac- és véleménykutatás - röviden: kutatás - amelynek segítségével előzetesen felmérhető egy termék piaci fogadtatása, utólag pedig mérhető a fogyasztói elégedettség. A Panelomat terminológiájában termék alatt nemcsak hagyományos értelemben vett piaci terméket kell érteni, hanem terméknek tekinthető egy tervezett döntés vagy intézkedés is. A kutatás minőségét alapvetően meghatározza annak az adatbázisnak, a panelnek a minősége, amely a megkérdezettek, a panelisták különféle attribútumait tárolja. 

Az MTA SZTAKI Internet Alkalmazások Osztály által kifejlesztett web alapú - a saját szerveren on-line elérhető - Panelomat segítségével egyszerű eszközökkel, ugyanakkor hatékonyan építhetők és menedzselhetők a panelok. A Panelomat egyetlen integrált rendszerben kínálja a panel menedzseléséhez szükséges összes funkciót. A piackutatási szoftverek fejlesztésében szerzett több mint tízéves tapasztalatunknak köszönhetően a Panelomat használata egyszerű, a folyamatok könnyen átláthatóak és logikusan épülnek fel.

A Panelomat legfontosabb szolgáltatásai:

  • Importálhatja meglévő panelistáit vagy toborozhat újakat.
  • Panelistái bejelentkezhetnek egy portálra, ahol megtekinthetik a számukra elérhető felméréseket, ellenőrizhetik pontjaik egyenlegét, beválthatják pontjaikat és új panelistákat ajánlhatnak.
  • Összetett szűrőket és többszörös kvótákat hozhat létre a panelista attribútumok alapján.
  • Panelistáinak akár időzített módon is küldhet meghívókat, emlékeztetőket.
  • Attribútumaik alapján statisztikákat készíthet panelistáiról.
  • A Panelomat-ot integráltuk néhány  ismert kérdőív készítő és kitöltő alkalmazással,  de bármilyen ilyen rendszer integrálása – a Panelomat nyíltságának köszönhetően - könnyen megoldható.