Ugrás a tartalomhoz

EU Kiválósági KözpontISO 9001

ERCIMW3C MemberFraunhofer Projektközpont

Benczúr András, Ph.D., kutatólabor vezető
Benczúr András
Cím: 1111 Budapest, Lágymányosi u. 11.
Szoba: L 412
Telefon: +36 1 279 6172
Fax: +36 1 209 5269
E-mail: benczur.andrasEZT_TOROLJE_KI@EZT_TOROLJE_KIsztaki.hu
Honlap: http://datamining.sztaki.hu/
Részleg: Informatikai Kutatólaboratórium

Benczúr András 1997-ben szerezte Ph.D. fokozatát a Massachusetts Institute of Technology-n alkalmazott matematikából. Azóta az MTA SZTAKI Informatika Kutató Laboratórium munkatársa. 2000-ben alapította a laboron belül az Adatbányászat és Webkeresés Kutatócsoportot, amelyben ma 3 vezető kutató, 3 posztdoktor és számos Ph.D. hallgató és fejlesztő tevékenykedik.
A kutatócsoport eredményei egyedi megoldásokat biztosítanak extrém méretű rendszerek (nagy belső hálózatok, nagyforgalmú Web portálok), illetve a magyar nyelvű információkeresés számára. A csoport hazai és nemzetközi együttműködésben szociális hálózatok, biztonsági incidensek és ügyféladatok elemzését, illetve a Web spam szűrését végzi; eredményeit a 2006/07 akadémiai évben Yahoo! Faculty Research Grant támogatással ismerték el, illetve a KDD Cup 2007 győztes megoldása is a csoport nevéhez fűződik. A végzett doktoranduszok közül már öten dolgoznak a legnagyobb Internetes keresőcégek (Google, Yahoo) kutató-fejlesztő központjaiban.

András "Big Data" kutatási témája az MTA Elnöke által adományozott "<a href="http://mta.hu/mta_hirei/adattomegbol-hasznos-informacio-130155/">Lendület</a>" kutatócsoport támogatásban részesült 2012-ben.

Új keresés