ALAPHANG

A NAGYKOVÁCSI ZENEI ALAPÍTVÁNY
NÉPZENEI TAGOZATÁNAK
NÉPZENE ÉS NÉPTÁNC TÁBORA

2000. AUGUSZTUS 6-11.

MAGYARKÚT

TANÁRAINK:
CITERA - LIPTÁK PÉTER
FURULYÁK - LADÁNYI FERENC
HEGEDŰ, BRÁCSA - DANHAUSER ZOLTÁN
KOBOZ - HORVÁTH GYULA
NÉPI ÉNEK - BODZA KLÁRA
NÉPTÁNC - TÁLAS ÁGNES
TEKERŐ - ROMHÁTI KRISZTIÁN

A Nagykovácsi Zenei Alapítvány zeneiskolájában 1998 szeptembere óta működik népzenei tagozat. Növendékeink citerán, furulyán, tekerőn és kobzon tanulhatnak, valamint megismerkedhetnek a népi énekléssel is.

Célul tűztük ki, hogy községünkben, ahol már sajnos nincs élő néphagyomány, megismertessük a gyerekeket a más vidéken még élő, illetve gyűjtésekből megismert magyar népzenével.

A rendszeres évközi tanítás mellett úgy érezzük, hogy szükség van olyan alkalmakra is, ahol különböző hangszereken tanuló növendékeink és tanáraink együtt tölthetnek néhány napot más zeneiskolák növendékeivel, kézművesekkel, néptáncosokkal. Ilyen alkalom lesz a nyári ALAPHANG Népzenei és Néptánc Táborunk. Itt minden résztvevő számára lehetőség nyílik arra, hogy szervezett foglalkozásokon mélyítse el zenei és táncos tudását, és megismerheti népi kultúránk általa kevéssé ismert területeit (ze-nészeknek tánc és dal tanítása, táncosoknak daltanítás, hangszerismertetés stb.)

Múlt év nyarán Nagykörű községben voltunk. 2000 augusztusára szervezett táborunknak a Börzsöny hegységben fekvő Magyarkúton az Orgona Panzió és Turistaház ad otthont. A Budapesttől 45 km-re található, Váchoz közeli, csendes, erdei környezetben lévő falu ideális környezetet teremt muzsikáláshoz, daloláshoz, táncoláshoz és kiránduláshoz. A turistaházhoz tartozó hatalmas kert, a nyitott étterem és foglalkozóhely kellemes légkört biztosít. A tu-ristaház szobái 2-10 ágyasak, a folyosón tiszta WC-k és zuhanyzók vannak. Igény esetén a turistaház fölötti szinten működő panzió kétágyas, zuhanyzós szobáiban is tudunk szállást nyújtani.

A tábor részvételi díja, amely magában foglalja a turistaházban történő elhelyezés és napi háromszori étkezés, és a foglalkozások látogatásának díját is: gyerekeknek 14.000 Ft, felnőtteknek 16.000 Ft.

Információ: Lipták Péter

tel: 06 26 356 400 és 06 30 9843 616

e-mail: liptakp@freemail.hu