Ugrás a tartalomhoz

EU Kiválósági KözpontISO 9001

ERCIMW3C MemberFraunhofer Projektközpont

Hírek

3. Magyar Jövő Internet Konferencia (MJIK 2016)

2016. October 26. 09:56

A 3. Magyar Jövő Internet Konferencia az első és a második konferenciához (MJIK 2014 és MJIK 2015) hasonlóan a jövő internetének hazai szakmai fóruma, amely az internet trendekről, a feltáruló lehetőségekről és az elért eredményekről kíván átfogó képet adni. A jövő internete az innováció egyik legjelentősebb hajtóereje, a kibontakozó internet ökoszisztéma és társadalom meghatározó eleme.

A 3. Magyar Jövő Internet Konferenciát a Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platform (FI NTP) és a Jövő Internet Kutatáskoordinációs Központ (FIRCC) közösen rendezik, társrendezői a Hírközlési és Informatikai Egyesület (HTE), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a rendezvénynek helyet adó MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (MTA SZTAKI). A 3. Magyar Jövő Internet Konferenciára – a Tudomány hónapja keretében – 2016. november 10-én kerül sor az MTA SZTAKI konferenciatermében (1111 Budapest, Kende u. 13-17.). A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a rendezvényre a HTE honlapján lehet jelentkezni.

A FI NTP kezdeményezésére és a FIRCC gondozásában 2013 elején indult el a Jövő Internet Nemzeti Kutatási Program (JINKA), amelyben 38 szervezet vesz részt és az elmélettől az alkalmazásig 145 regisztrált kutatási téma szerepel (JINKA 3.1). A jövő internet témakörének széles palettájából ebben az évben is a fókuszba a Smart City/Okos Város témáját helyezzük, kiegészítve a tárgyak internete (IoT), az internet biztonság és az adattudomány (Big Data) tématerületeivel, tekintve e témák kiemelkedő európai és hazai eredményeire és jelentőségére.

Az egész napos konferencia nyelve magyar, illetve angol. A konferencia programja három szekciót tartalmaz. A délelőtti szekciót a jövő internet és Smart City trendeknek szenteljük, amelyben külföldi és hazai előadók mutatják be a formálódó internet ökoszisztéma technológiáit és szolgáltatásait, a kutatások irányait, a hazai és nemzetközi projekt tapasztalatokat és terveket. Az ebéd utáni két magyar nyelvű szekcióban a jövő internet alapú megoldások bemutatását helyezzük előtérbe, különös tekintettel a különféle smart megoldásokra (pl. a közlekedésben) és a Big Data, a tárgyak internete és az internet biztonság hazai kutatási eredményeire.

Minden téma iránt érdeklődőt tisztelettel hívunk a 3. Magyar Jövő Internet Konferencián való részvételre, a szervezők nevében: Bakonyi Péter és Sallai Gyula.