Ugrás a tartalomhoz

EU Kiválósági KözpontISO 9001

ERCIMW3C MemberFraunhofer Projektközpont

Szolgáltatások

Szolgáltatások

Könyvtár

Az intézet könyvtára több egyedülálló gyűjteménnyel és webes szolgáltatással rendelkezik.

W3C Magyar Iroda

A webes szabványosítással foglalkozó nemzetközi World Wide Web konzorcium egyetlen kelet-európai irodája, a W3C Magyar iroda a SZTAKI-ban működik.

Online Szolgáltatások

SZTAKI Szótár

Az Intézet hívta életre Magyarország legnépszerűbb internetes szótárát.

KOPI Online Plágiumkereső Portál

A hasonlóságkereső szolgáltatás a felhasználók által feltöltött dokumentumok között keres egyezést. A szolgáltatás elsődlegesen plágiumok felderítésésre és dokumentumok másolásának védelmére jött létre.

SZTAKI Szavazási Rendszer

Komplex szavazásokat támogató rendszer, melyet 1997 óta a világ számos intézménye és magánszemélyek is megelégedéssel használnak.

SZTAKI Desktop GRID

Az intézet legújabb Grid technológián alapuló szolgáltatása lehetővé teszi, hogy most bárki hozzájárulhasson PC-jével közcélú magyar kutatási projektekhez vagy később saját feladatait oldja meg a SZTAKI Desktop Grid segítségével.

SZTAKI Felhő Szolgáltatás

A projekt célja kettős. Egyrészt a felhőkhöz, mint elosztott informatikai rendszerekhez kapcsolódó kutatások végzése, másrészt ezen kutatások eredményei alapján olyan intézeti felhő kifejlesztése és üzembe helyezése, ami lehetővé teszi az intézeti informatikai infrastruktúra jelentős korszerűsítését. Ez a felhő alapú informatikai infrastruktúra jelentősen hatékonyabb és olcsóbb lesz, mint a hagyományos elvekre és egyedi, specializált szerverekre épülő korábbi infrastruktúra. Az így kialakított intézeti informatikai infrastruktúra alapját képezheti egy akadémiai szintű paradigmaváltásnak is, amiben a SZTAKI játszhatná a vezető szerepet.

gUSE/WS-PGRADE Portal

Grid felhasználók és grid alkalmazás fejlesztők számára web alapú, grafikus hozzáférést biztosít számos nemzetközi Grid (gLite, GT2, GT4, GT5, BOINC, stb.) és felhő alapú  infrastruktúrához. Ez a szolgáltatás több 10.000 számítógép segitségével nagy számításigényű tudományos feladatok elosztott végrehajtását teszi lehetővé.

GUIDE@HAND Mobil alkalmazás család

Okostelefonokon vagy tableteken futó, többnyelvű, előre letölthető (offline) alkalmazások tematikus szolgáltatások biztosítására. Az alkalmazások iOS és Android platformon is elérhetők. Jogosultság alapú Tartalomkezelő rendszer biztosítja az alkalmazások multimédia tartalmainak kezelését és publikálását. Az alkalmazás család sokféle felhasználási  területet szolgál ki. Az eddig létrehozott tematikus csoportok: GUIDE, EVENT,  CITY, MUSIC, UNI, INFO, SPORT, BOOK.

Az egyes családtagokról részletes információk találhatók az alkalmazás család hivatalos weboldalán: http://guideathand.com

radio.sztaki.hu

Ezen a szerveren több ezer órányi rádióműsor között válogathat, összeállíthatja saját rádióműsorát, melyet akár podcasting módon is meghallgathat. Ez a StreamOnTheFly peer-to-peer médiaszóró hálózat, mellyel a közösségi rádiók próbálgatják a rádiózás és az Internet újfajta szimbiózisát.

NDA@SZTAKI

A szolgáltatás egységes keresést és böngészést tesz lehetővé hazai kultúrális archívumokban (könyvek, filmek, műtárgyak, stb.).

Metaadatséma-nyilvántartás

A Szemantikus Web egyik alapfeltétele a különféle metaadatsémák összehangolása, összekapcsolása. Ez a nyilvántartás a Dublin Core alapú sémák esetében demonstrálja a sémák rendszerezését, közös szerkesztését és a létező elemek újrafelhasználását.

SZTAKI Galéria

Az MTA SZTAKI Internet Műhely digitális és WWW művészeti alkotásainak kiállítása.

Külső szolgáltatások

EMIS MIRROR

Az European Mathematical Society (EMS) által nyújtott European Mathematical Information Service teljes anyaga, tükrözve.

Szolgáltatások SZTAKI-s munkatársak számára

SZTAKI SC

A Sztaki SC számos sportágban nyújt sportolási lehetőséget az intézet dolgozóinak.

Étterem

Házias ízekkel és tápláló étkekkel várjuk dolgozóinkat.