Ugrás a tartalomhoz

EU Kiválósági KözpontISO 9001

ERCIMW3C MemberFraunhofer Projektközpont

Hírek

Az MTA SZTAKI az első Teaming pályázati nyertesek között!

2015. February 09. 15:00

Az Intézet Termelésinformatika és –irányítás témában, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Gépészmérnöki, valamint Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karaival, továbbá a Fraunhofer Társaságnak három, a gyártás területén kiemelkedő jelentőségű intézetével (IPA-Stuttgart, IPK-Berlin, IPT-Aachen) és a Fraunhofer Austriával, a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH, 2015. januárjától NKFIH) koordinációja mellett benyújtott pályázatával elnyerte az Európai Bizottság támogatását.

Ezáltal az EU által a SZTAKI-nak 2001-ben adományozott Kiválósági Központ címe újabb megerősítést nyert. A projekt pályázatban megfogalmazott tudományos célja a kiber-fizikai világban működő robusztus, kooperatív rendszerek tervezése, irányítása és menedzsmentje, szem előtt tartva azokat az irányzatokat, melyek sokak szerint a 4. ipari forradalomhoz (Industrie 4.0-hoz) vezethetnek.

Alkalmazott kutatási, innovációs téren a projekt fő célja a SZTAKI-ban és a BME-n létrehozott alapkutatási eredmények lehető legszélesebb körű felhasználása a világ elismerten legsikeresebb alkalmazott kutatási intézethálózatával karöltve, elsősorban a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) és a Fraunhofer Társaság (FhG) által 2010-ben alapított, az MTA SZTAKI részeként működő Fraunhofer-SZTAKI Termelésmenedzsment és –informatika Projektközpont (PMI) további erősítése, illetve arra alapulva a Fraunhofer Magyarország létrehozása útján.

A nyertes pályázatok listája letölthető innen.