Ugrás a tartalomhoz

EU Kiválósági KözpontISO 9001

ERCIMW3C MemberFraunhofer Projektközpont

Hírek

Kiváló Magyar Tartalom-díjas weblapot fejlesztettünk

2014. November 07. 10:30

A 2014 november 5-én megrendezett eFestival keretében az intézetünk által fejlesztett tehetseg.hu weblap elnyerte a „Kiváló Magyar Tartalom” címet és a „Felhasználóbarát honlap” minősítést.

2001 óta, immár 14. alkalommal hirdetik meg azt a versenyt, ahol mindazok jelentkezését várják, akik a digitális gazdaságban valamilyen internetes alkalmazással, multimédiás alkotással szeretnék megmérettetni magukat. Az esemény elsődleges célja arra ösztönözni az alkotókat, hogy minél színvonalasabb, minőségi digitális tartalmat állítsanak elő és szolgáltassanak a hazai és külföldi felhasználóknak. 2014-ben az Informatika a Társadalomért (Infotér) Egyesület gondozásában újra megrendezésre került a hazai kreatív ipar kiváló digitális tartalomfejlesztési gyakorlatát bemutató eFestival, melyen három SZTAKI-s projekt is eredményesen vett részt.

Hálózatbiztonsági és Internet Technológiák Osztály által fejlesztett tehetseg.hu weblap elnyerte a „Kiváló Magyar Tartalom” címet és a „Felhasználóbarát honlap” minősítést. A méltatásban kiemelték a honlap szerteágazó, de jól navigálható tartalmát, a közérthetőséget, valamint a példaképek, pozitív történetek magas arányát. Részletesen kitértek a modern „csempés” reszponzív designra és az informatikai megvalósítás magas színvonalára.

Ezen túl két olyan projekt is hazai tartalomfejlesztési díjat kapott, melyben eLearning Osztályunk fejlesztői is dolgoztak. Az egyik az UNI@HAND mobil alkalmazás, amely a Kultúra kategóriában 1. díjat, a másik a Hazafias nevelés tananyagcsomag, amely Oktatás kategóriában kapott tartalmi különdíjat.