Ugrás a tartalomhoz

EU Kiválósági KözpontISO 9001

ERCIMW3C MemberFraunhofer Projektközpont

Konferenciák

Az agINFRA és a SCI-BUS közös műhelykonferenciája

2013. May 21. 11:48

Az EU 7. kutatási keretprogramjának két nagyszabású projektje; az agINFRA és a SCI-BUS közös műhelykonferenciát és nyílt napot szervez 2013. május 30-án az MTA SZTAKI Victor Hugo utcai épületében.

Az agINFRA projekt fő célkitűzése, hogy a nyílt integrált tudományos infrastruktúrák új generációját dolgozza ki a mezőgazdasághoz tartozó tudományterületek adatainak megosztása és hatékony feldolgozása céljából. Másrészt a SZTAKI által koordinált FP7-es SCI-BUS projekt olyan magas szintű tudományos  portál és szolgáltatás keretrendszert (science gateway) dolgozott ki, amely könnyen a felhasználói igényeknek megfelelően átszabható interfészt biztosít a különböző párhuzamos és elosztott számítási infrastruktúrák kiaknázásához.

A délelőtti szekciók alatt az érdeklődők betekintést nyerhetnek a két projekt eddigi eredményeibe, délután pedig interaktív módon lehetőség nyílik a hazai igények, lehetőségek és motivációk felmérésére, valamint új irányvonalak mentén jövőbeli együttműködések, közös vízió felvázolására. Az eseményre várjuk a hazai mezőgazdasághoz kapcsolódó területek képviselőit, diákokat, kutatókat, oktatókat és kutatásvezetőket, akiknek a munkájához az informatikai háttér elengedhetetlenül fontos vagy kihívásokat tapasztalnak ezen a területen. Különösen azoknak hasznos az esemény, akik rendszeresen használnak nagyobb adatbázisokat és/vagy összetettebb szimulációkat, analíziseket, esetleg már adatbányászati módszereket is alkalmaznak a kutatási vagy oktatási tevékenységük során, illetve tanulmányaik alatt. Mivel több kapcsolódó EU-s projekt képviselője is részt vesz a napon, ezért kapcsolatépítésre is kiváló alkalom nyílik.

Az esemény ingyenes, regisztráció és bővebb információk ezen a weblapon vagy a főszervezőnél találhatóak.