A copyright felette szükséges voltáról

©

Szót kell ejtenünk a szerzői jogokról.
Több jóbarátunk figyelmeztetett, hogy problémák adódhatnak a szerzőket, kiadókat megillető jogokkal. Magyarországon még eléggé tisztázatlanok az elektronikus dokumentumok szerzői jogai, nem tudni mi számít eltulajdonításnak s mi népszerűsítésnek. Mi saját gyűjteményünket inkább a második csoportba sorolnánk, hiszen nem törekszünk teljességre (nem is lehet), nem akarunk teljes életműveket, köteteket felvinni, csak ízelítőt adni a mindenségből.
Meg aztán lehet e szerzői tulajdonról beszélni egy olyan gyűjtemény esetében, melynek fő rendező elve a költői eltulajdonítás?

Források

A kötetekben megjelent versekkel nincs probléma, a forrás mindig kiderül. Minden versnél megtalálható az adott kötet, hogy hol jelent meg. A kötetekről minden esetben pontos leírást adunk (kiadó, kiadás helye, éve). A (még) csupán irodalmi lapokban, folyóiratokban megjelent verseknél viszont nem tüntettük fel, hogy hol jelent meg, mivel 1. Valószínű, hogy kis idő múlva kötetben is megjelennek, akkor majd azt pontosan feltüntetjük 2. Tíz év múlva már senkit sem fog érdekelni, hogy a vers mely lapban jelent meg először.

Ha valakinek bármilyen problémája akad valamely vers forrásával, megjelenési helyével kapcsolatban, kézséggel segítünk.