Ugrás a tartalomhoz

EU Kiválósági KözpontISO 9001

ERCIMW3C MemberFraunhofer Projektközpont

Konferenciák

Lézerhegesztés robotokkal: bemutatkoztunk a tokiói Science Agora kiállításon

2015. November 30. 10:45

Az MTA SZTAKI Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratóriuma a Külgazdasági és Külügyminisztérium meghívására 2015. 11. 13-15 között kiállítóként vett részt a tokiói Science Agora rendezvényen.

A Science Agora egy évente megrendezett tudományos-ismeretterjesztő kiállítás, melyet alkalmanként közel 10000 látogató keres fel. Az idei rendezvény mottója az „Építsünk egy tudománnyal harmonizáló társadalmat!” volt. A kiállítás keretein belül, a Fény Éve jegyében szervezte az EU japán delegációja a Europe Light House rendezvényt, amely során Európa és Japán meghívott kutatói mutatták be fénnyel kapcsolatos eredményeiket.

Magyarországot az MTA SZTAKI képviselte, akik a „Lézerhegesztés robotokkal: a tervezéstől a gyártásig” című előadásukban, a University of Warwick on-line bejelentkező társ-előadójával közösen, a közelmúltban sikerrel lezárt RLW Navigator projekt eredményeit mutatták be.

További részletekkel kapcsolatban Dr. Kovács András, intézetünk tudományos főmunkatársa készséggel áll az érdeklődők rendelkezésére ezen az email-címen!